INFORMACJA SZEFA PZZK
I N F O R M A C J A
W związku z licznymi doniesieniami medialnymi na temat sprzedaży niejadalnej soli przemysłowej do zakładów przetwórstwa spożywczego (firmy kupowały duże ilości niejadalnej soli wypadowej, osuszały ją, przepakowywały do opakowań imitujących opakowania soli spożywczej i odsprzedawały firmom produkującym żywność) informuję, że na terenie powiatu złotowskiego prowadzony jest monitoring potencjalnego zagrożenia przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Złotowie oraz Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Złotowie. W razie wystąpienia w/w zjawiska na terenie powiatu złotowskiego Powiatowe Centrum Zarządzania Kryzysowego w Złotowie będzie informowało na bieżąco mieszkańców o zaistniałej sytuacji oraz ewentualnych jej skutkach.
W związku z powyższym na czwartek 8 marca 2012 roku zwołano posiedzenie Powiatowego Zespołu Zarządzania Kryzysowego, który przeanalizuje dotychczasową akcję sprawdzania punktów sprzedaży detalicznej firm gastronomicznych oraz producentów branży rolno-spożywczej.
Szef Powiatowego Zespołu
Zarządzania Kryzysowego
/-/ Tomasz Fidler