Początek strony
Wróć na początek strony Alt+0
Przejdź do wyszukiwarki Alt+1
Przejdź do treści głównej Alt+2
Przejdź do danych kontaktowych Alt+3
Przejdź do menu górnego Alt+4
Przejdź do menu lewego Alt+5
Przejdź do menu dolnego Alt+6
Przejdź do mapy serwisu Alt+8
Menu wysuwane
Herb podmiotu Biuletyn Informacji Publicznej Starostwo Powiatowe w Złotowie
Menu góra
Strona startowa Przydatne informacje Rejestr zmian
Poleć stronę

Zapraszam do obejrzenia strony „Start - Uchwała Nr XI/64/2011 Rady Powiatu Złotowskiego z dnia 28 września 2011 r. w sprawie przyznawania stypendiów, nagród i wyróżnień sportowych przyznawanych w dziedzinie kultury fizycznej - Rejestr zmian, rejestr 1497, menu 193, artykuł 1497 - BIP - Starostwo Powiatowe w Złotowie ”

Zabezpieczenie przed robotami.
Przepisz co drugi znak, zaczynając od pierwszego.

P ) # @ % R F 3 - 0 A w s f d A P # @ :

Pola oznaczone są wymagane.

Treść główna

Rejestr zmian

Publikacja aktualności 'Uchwała nr 121/268/2009 Zarządu Powiatu Złotowskiego z dnia 25 marca 2009'


w sprawie wyrażenia zgody na innowację pedagogiczną w Zespole Szkół Spożywczych im. Stanisława Staszica w Krajence

Działając na podstawie §2 ust. 3 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 9 kwietnia 2002 roku (Dz. U. Nr 56, poz. 506) w sprawie warunków prowadzenia działalności innowacyjnej i eksperymentalnej przez publiczne szkoły i placówki uchwala się co następuje:


§1
 
Wyraża się zgodę na sfinansowanie planowanego działania tj.  innowacji pedagogicznej w Zespole Szkół Spożywczych im. Stanisława Staszica w Krajence, polegającej na wprowadzeniu w roku szkolnym 2009/2010 w dwóch klasach pierwszych liceum ogólnokształcącego programów własnych: przysposobienie wojskowe oraz przysposobienie przeciwpożarowe.
 
 
§2
 
Wykonanie uchwały powierza się Staroście i Dyrektorowi Zespołu Szkół Spożywczych im. Stanisława Staszica w Krajence.
 
§3
 
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. 
 
 
Starosta Złotowski
Mirosław Jaskólski
 
 
Członkowie Zarządu Powiatu:                                      

Ryszard Goławski ...................................
Włodzimierz Choroszewski ........................................                                  
Ryszard Król  ......................................
Zbigniew Pietrzak ...................................  
 
 
 
 
 
Uzasadnienie do
Uchwały nr 121/268/2009
z dnia 25 marca 2009 roku
Zarządu Powiatu Złotowskiego
w sprawie wyrażenia zgody na innowację pedagogiczną
w Zespole Szkół Spożywczych im. Stanisława Staszica w Krajence
 
 
 
Podstawą prawną podjęcia niniejszej uchwały jest § 2 ust.  rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 9 kwietnia 2002 roku (Dz. U. Nr 56, poz. 506), który mówi o tym, że innowacje wymagające przyznania szkole dodatkowych środków budżetowych, mogą być podjęte po wyrażeniu przez organ prowadzący szkołę zgody na finansowanie planowanych działań.
W roku szkolnym 2009/2010 w Zespole Szkół Spożywczych im. Stanisława Staszica w Krajence zostanie wprowadzona innowacja pedagogiczna polegająca na wprowadzeniu     w dwóch pierwszych klasach liceum ogólnokształcącego programów własnych: przysposobienie obronne i przysposobienie przeciwpożarowe. Programy te będą realizowane z godzin dodatkowych przydzielonych przez organ prowadzący. Prowadzone będą we współpracy z 12 Bazą Lotniczą w Mirosławcu i Komendą Powiatową Państwowej Straży Pożarnej w Złotowie.
Celem utworzenia takich klas jest wyjście naprzeciw oczekiwaniom młodzieży, która po uzyskaniu średniego wykształcenia planuje karierę zawodową związaną ze służbami mundurowymi.
Zdobyte podczas kształcenia umiejętności ułatwią zdanie egzaminów na wyższe uczelnie, a także przy podejmowaniu pracy w zawodowym wojsku lub straży pożarnej.
Rada Pedagogiczna i Rada Rodziców  Zespołu Szkół Spożywczych w Krajence wyraziła zgodę na wprowadzenie innowacji.
Wobec powyższego zasadne jest podjęcie niniejszej uchwały.

Metryka

data wytworzenia
2009-03-25
data udostępnienia
2009-03-26
sporządzone przez
Zarząd Powiatu Złotowskiego
opublikowane przez
Marek Dereszkiewicz
data wykonania
2011-09-26
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.